Objavljeno 30.05.20. 07:45

Status javnog linijskog prijevoza u Hrvatskoj

Na jednom mjestu brzo provjerite trenutačni status javnog linijskog prijevoza u Hrvatskoj.

Nakon što je javni linijski promet u Hrvatskoj još od 22. ožujka 2020. većinom bio obustavljen, 11. svibnja donio je velike promjene i uspostavljanje svih vrsta prijevoza, ali uz zadržavanje određenih ograničenja. Ovdje donosimo sažetak tih i svih naknadnih promjena.

Zračni prijevoz

Od 11. svibnja 2020. Croatia Airlines opet održava domaće linije. Radi se o poveznicama Zagreb - Split i Zagreb - Dubrovnik, a tu je i međunarodna linija Zagreb - Frankfurt.

Od 25. svibnja 2020. Croatia Airlines opet povezuje Zagreb i Amsterdam, od 1. lipnja opet se leti na relaciji Zagreb - Kopenhagen, dok 8. lipnja donosi letove Zagreb - Zürich i Zagreb - Pula.

Najbolje ponude pogledajte na tražilici zračnog prijevoza.

Brodski prijevoz

18. svibnja 2020. opet su uspostavljene brzobrodske linije te je linijski pomorski promet velikim dijelom normaliziran. Sezonski raspored plovidbe na snagu je stupio 29. svibnja, a od 1. lipnja 2020. opet se prometuje na liniji 409 Zadar - Preko. Preostaje samo jedna domaća linija na kojoj se ne prometuje:

Iako je na snagu stupio sezonski plovidbeni red, odgođena je primjena sezonskih cjenika na svim trajektnim linijama, pa se do daljnjega primjenjuju izvansezonske cijene. Za brodske i brzobrodske linije primjenjuju se sezonski cjenici.

Sve plovidbene redove redovito ažuriramo te ih možete pretražiti na tražilici brodskog prijevoza.

Željeznički prijevoz

Čak 642 vlaka od 11. svibnja prometuju u domaćem prometu radnim danom, subotom 379, a nedjeljom i neradnim danom 288 vlakova. Međunarodni i pogranični vlakovi još uvijek ne prometuju.

Više možete saznati ovdje.

Autobusni prijevoz

Opet je pokrenut i autobusni prijevoz. Kao i u slučaju željezničkog prijevoza, radi se isključivo o prometu unutar Hrvatske, dok su međunarodne linije i dalje 'na čekanju'.

Više o promjenama u autobusnom prometu saznajte ovdje, dok karte možete pronaći na tražilici autobusnog prijevoza.