Objavljeno 21.07.22. 13:52

TP Line Island – hopping

TP Lineov katamaran od 25. srpnja plovit će na liniji Makarska – Bol - Hvar – Vis – Split.

Putnički brodar TP Line uvodi novu brzobrodsku liniju koja će povezati dva najveća grada u Splitsko-dalmatinskoj županiji, Split i Makarsku, s tri najveća otoka iste županije. Novi katamaran iz flote TP line, nazvan po poznatoj zadarskoj plaži Kolovare svakog će jutra u 8:30 polaziti iz Makarske i preko Bola na Braču, Hvara i Visa te u 12:40 stizati u najveći dalmatinski grad Split. U 15:00 sati će se istim putem vraćati u Makarsku gdje će stizati u 19:10. Planira se početak plovidbe u ponedjeljak 25. srpnja, dok bi linija trebala biti aktivna zaključno s 30. rujnom.

Nakon sezonskih komercijalnih linija Split-Hvar na kojoj plovi katamaran Arta i Split-Milna-Hvar-Korčula-Pomena-Dubrovnik na kojoj plovi katamaran Puntamika ovo je treća takva linija ovog brodara. TP Line održava i dvije državne brzobrodske linije Dubrovnik-Korčula-Ubli i Dubrovnik-Šipanska Luka-Sobra-Polače-Korčula-Lastovo na kojima plove katamarani Anastazija i Aenona.

Nova mobilna aplikacija

Kako bi zainteresiranim putnicima dodatno olakšao kupovinu karata TP Line je nedavno predstavio mobilnu aplikaciju koju je moguće besplatno preuzeti. Aplikacija uz kupnju karata nudi i druge mogućnosti kojima pomaže putnicima u planiranju putovanja. Uz dosadašnje četiri brzobrodske linije, na njoj će biti moguće kupiti i karte za novu liniju Makarska-Bol-Hvar-Vis-Split. Mobilnu aplikaciju preuzmite na https://tpline.page.link/get-app.

TP Line smatra kako će ova linija zbog toga što uključuje plovidbu između većeg broja inače slabo povezanih otoka pobuditi značajan interes domaćih i turista. Očekuje se da su Makarska kao središte Makarske rivijere, Bol kao slikovito otočko mjesto pokraj kojega se nalazi Zlatni Rat, vjerojatno najpopularnija plaža u Hrvatskoj, nesumnjivo prekrasni grad Hvar poznat po bogatom noćnom životu, Vis kao izuzetno atraktivan pučinski otok i Split znamenit po gradskoj jezgri pod zaštitom UNESCO-a i kultnom nogometnom klubu itekako atraktivan mamac za putnike željne sunca, mora i novih iskustava.

Pet linija, razne mogućnosti

Pazilo se i na to da katamaran Kolovare na putu iz Makarske u Hvar stigne prije katamarana Puntamika na liniji Split-Dubrovnik kako bi zainteresirani putnici iz Makarske i Bola uz TP line mogli nastaviti putovanje prema Korčuli, Mljetu i Dubrovniku, a iz Korčule i prema Lastovu i Šipanu. Na ovaj način TP line je svojim katamaranskim linijama premrežio veće otoke u srednjoj i južnoj Dalmaciji i olakšao posjetiteljima dolazak na ove destinacije.

Katamaran Kolovare koji će ploviti na ovoj liniji vrlo je sličan katamaranu Puntamika koji trenutno prevozi putnike na liniji Split-Hvar-Korčula-Pomena-Dubrovnik. Izgrađen je u Batamu u Indoneziji 2018, a originalno je trebao ploviti u akvatoriju Singapura. U lipnju 2022. Kolovare je stigao u Hrvatsku, a linija Makarska-Bol-Hvar-Vis-Split bit će mu prva u našoj zemlji. Ovaj brod izgrađen od aluminija ima 313 mjesta za putnike u udobnom, klimatiziranom salonu, a na njemu postoji i mogućnost prijevoza kućnih ljubimaca u boksevima. Brod je opskrbljen aparatima s grickalicama i toplim i hladnim napicima, a putnicima je na raspolaganju i WiFi. Dug je 39 metara, širok 10, a netto tonaža mu iznosi 138 tona. Pogone ga dva MTU 16V 2000 M72 motora snage 1440 kW.

Brodu Kolovare, njegovom kapetanu i posadi želimo mirno more, a putnicima ugodnu plovidbu na modernom, udobnom i brzom katamaranu novog hrvatskog putničkog brodara TP line. Više informacija pronađite na www.tp-line.hr.

Autor: Sponzorirani članak