Objavljeno 18.11.13. 09:29

Darwin Airline postaje Etihad Regional i uvodi liniju Zagreb - Rim

Etihad Airways, nacionalni prijevoznik Ujedinjenih Arapskih Emirata, objavio je u nedjelju, 17. studenoga, da preuzima trećinu udjela u Darwin Airlineu, regionalnom prijevozniku s bazom u švicarskom Luganu.
Zrakoplov Zrakoplov

Ovo je sedmi zrakoplovni prijevoznik, a četvrti u Europi, u kojima Etihad Airways ima ili preuzima vlasnički udio, uz Air Serbia (49 posto), Air Seychelles (40 posto), airberlin (29 posto), Jet Airways (24 posto), Virgin Australia (19,9 posto) i Aer Lingus (3 posto).

Osim preuzimanja 33,3 posto vlasništva u Darwin Airlinesu, koji koristi zrakoplove Saab 2000 s 50 sjedala, novi vlasnik će 'stvoriti' i novo ime, a to je Etihad Regional, dok će međunarodni kod te logo i dalje biti od Darwina.

Jednako tako, od proljeća 2014. godine, uvest će se 21 nova linija i 18 novih odredišta, uz već postojeće linije prema Engleskoj, Francuskoj, Italiji, Kosovu, Nizozemskoj, Njemačkoj, Španjolskoj i Švicarskoj.

Najbitnija nova poveznica kreće od 1. lipnja 2014. godine, kad će Etihad Airways uvesti liniju između Abu Dhabija i Züricha, nakon čega će Zürich uz Amsterdam, Beograd, Düsseldorf, Pariz i Ženevu postati jedno od glavnih čvorišta i novog Etihad Regionala.

No, uz sve navedeno, Etihad Regional će napokon biti jedan od novih prijevoznika koji će slijetati na zagrebačku zračnu luku, budući da će se od travnja 2014. godine uvesti nova poveznica između Zagreba i Rima, što će biti jedna od devet novih linija koje će krenuti s letom tijekom travnja, dok će se ostale linije uvesti u svibnju i lipnju. Više informacija o novoj poveznici između glavnog hrvatskog i talijanskog grada donosimo tijekom narednih tjedana.