Objavljeno 06.11.13. 18:16

Irci stvarno misle ozbiljno: Ryanair ukida 'lov na sjedala'

Najjeftiniji europski zračni prijevoznik, irski Ryanair, godinama je bio na glasu kao prijevoznik kojega za zahtjeve korisnika nije ni najmanje briga. Stoga su prije desetak dana najavili značajna unaprjeđenja svoje usluge, a sada iz Dublina stiže još jedna lijepa novost.
Ryanairov zrakoplov Ryanairov zrakoplov

Podsjetimo, prije desetak dana Ryanair je službeno predstavio dugo očekivane novosti, među kojima su najznačajnije skorašnje unaprjeđenje web-stranica i uvođenje drugog besplatnog komada ručne prtljage.

Najavljena poboljšanja dotakla su se gotovo svih najčešćih prigovora koje putnici upućuju najvećem europskom niskotarifnom prijevozniku, a sada je najavljena još jedna dobrodošla novost. Naime, od 1. veljače 2014. godine uvodi se automatsko dodjeljivanje sjedala, što znači da će svaki putnik znati broj svojeg sjedala prije ulaska u zrakoplov.

Do sada je Ryanair nudio dvije opcije za one koji su htjeli osigurati svoje mjesto ili si barem povećati mogućnost da to učine - mogli ste unaprijed odabrati točno određeno sjedalo ili biti među malobrojnim putnicima koji se ukrcavaju u zrakoplov prije ostatka putnika i tako imaju veću mogućnost uhvatiti sjedala koja žele. No, obje su se usluge dodatno plaćale i većina je ljudi jednostavno čekala ukrcaj i 'hvatala' ono što ostane. Od 1. veljače to za Ryanair odlazi u povijest te će one osobe koje ne plate za neku od prije spomenutih usluga, tijekom 24 sata prije polijetanja biti obaviještene o broju sjedala koje im je dodijeljeno.

Velike promjene u Ryanairovom odnosu prema putnicima dolaze kao posljedica relativne stagnacije u prometu i dobiti. U prvoj polovici fiskalne godine 2013. (računaju je kao razdoblje od 1. travnja do 30. rujna) promet je porastao za dva posto, na 49 milijuna putnika, promet je pet posto viši (3,25 milijarda eura), a dobit nakon oporezivanja iznosi 602 milijuna eura, što je jedan posto više u odnosu na lani. Iako o ovakvim pokazateljima većina europskih prijevoznika može samo sanjati, Irci smatraju da će u sljedeća dva tromjesečja njihovi rezultati biti malo slabiji od očekivanih te su odlučili učvrstiti "temelje rasta za sljedeće godine". Odabir je očito pao na poboljšanje često kritizirane usluge, za koju se još treba vidjeti bude li utjecala na cijenu karata.

Zanimljivo, prosječne cijene pale su dva posto u odnosu na lani, a očekuje se da će se trend nastaviti i do kraja fiskalne godine, odnosno 31. ožujka 2014. Kao što smo već pisali, karte za poveznice s Hrvatskom za iduću godinu relativno su skupe imajući na umu Ryanairove standardne cijene, pa će biti zanimljivo vidjeti u kojoj mjeri će ih akcije koje će slijediti spustiti.

Ako bismo u zaključku bili pomalo sarkastični, mogli bismo reći da će se, ostvare li se sve najave, brižljivo građeni imidž kompanije koju nije briga za svoje korisnike urušiti kao kula od karata. Jedno je sigurno - putnici se sigurno neće buniti, a Ryanair bi mogao biti nagrađen porastom ionako rekordnog prometa i posljedično povećanjem dobiti, koja je očito i glavna motivacija iza novih poteza.