Objavljeno 19.06.13. 10:36

Otvaranjem nove pruge Španjolci potvrdili mjesto predvodnika u razvoju brze željeznice u Europi

U Španjolskoj je otvorena još jedna željeznička pruga na kojoj će vlakovi voziti brzinama od oko 300 kilometara na sat, čime su Španjolci dodatno učvrstili mjesto europskog predvodnika u razvoju brze željeznice.
Madrid Madrid

Nova dionica, duga 165 kilometara, povezuje Albacete, grad u unutrašnjosti Španjolske, s Alicanteom, popularnim sredozemnim odredištem na tzv. Bijeloj obali (Costa Blanca). Puštanje u promet nove pruge označilo je i dovršetak brze poveznice između Madrida i Alicantea, čime je vrijeme putovanja na toj liniji skraćeno za 50 minuta, odnosno na 2 sata i 20 minuta. Nakon što se uskoro dovrše radovi na signalizaciji i maksimalna brzina podigne na 300 km/h, trajanje putovanja bit će kraće za dodatnih 15 minuta.

Između Madrida i Alicantea svakodnevno će u svakom smjeru prometovati devet vlakova, a cijene karata kretat će se od najnižih 19,45 eura za jednosmjernu kartu naviše.

Brza željeznica treba biti dostupna svakom Španjolcu

Ukupno ulaganje u prugu Albacete - Alicante iznosi 1,92 milijardi eura, pri čemu je Europska unija projekt financirala s 231,8 milijuna eura. Dio je to golemih ulaganja Španjolaca u željezničku infrastrukturu, koja nisu značajnije posustala ni nakon što se ta zemlja našla u teškoj gospodarskoj krizi.

Naime, brze željeznice već su dugo prioritet španjolskih vlada. Tako je i nova dionica nastavak politike prema kojoj se superbrze vlakove pokušava učiniti dostupnima svakom Španjolcu, u skladu s izjavom jednog od njihovih premijera kako nijedan Španjolac ne bi smio živjeti dalje od 30 kilometara od postaje na kojoj staju brzi vlakovi.

Iako se nedvojbeno radi o vrlo ambicioznom i možda ne sasvim provedivom cilju, Španjolci se trude ostvariti ga. Alicante je tako postao 31. grad s postajom brze željeznice, dok je broj provincija u koje zalaze brzi vlakovi porastao na 21, čime je obuhvaćeno više od 60 posto španjolskog stanovništva.

Prva brza pruga u Španjolskoj otvorena je 1992. godine te je povezala Madrid i Andaluziju, odnosno Sevillu. Vlakovi AVE na toj liniji danas voze i za manje od dva i pol sata, što je otprilike dvostruko brže od cestovnog prijevoza. Od ostalih pruga ističe se poveznica između Barcelone i Madrida, otvorena 2008. godine, na kojoj najbrži vlakovi također voze svega dva i pol sata, dok bi vožnja automobilom trajala nešto manje od šest sati.