Published 16. 11. 2011. - 21:37

Qatar Airways uvodi poveznicu između Zagreba i Dohe

Prema današnjim najavama na službenim stranicama Qatar Airwaysa, katarski zrakoplovni prijevoznik će u 2012. godini, točnije kroz idućih nekoliko mjeseci, uvesti sedam novih linija iz svoje baze u Dohi, a jedna od njih će biti i ona prema Zagrebu!
Zrakoplov Zrakoplov

Uz Zagreb, nove linije uključivat će i australski Perth, finski Helsinki, Gassim u Saudijskoj Arabiji, tanzanijski Zanzibar, ruandski Kigali te kenijsku Mombasu.

Sedam navedenih gradova priključit će se već najavljenim linijama za azerbajdžanski Baku i gruzijski Tbilisi, prema kojima će prvi letovi krenuti 1. veljače 2012. godine. Od odredišta u blizini, katarski prijevoznik već leti prema Budimpešti i Veneciji.

Inače, Qatar Airways je jedna od najbrže rastućih zrakoplovnih kompanija. U vlasništvu ima 102 zrakoplova i lete u više od 100 odredišta diljem svijeta, a broj zrakoplova i odredišta prema kojima se leti raste svake godine.

U prilog tome govori i jučer zaključeni ugovor s Airbusom, kojim su naručili 55 novih zrakoplova uz dodatnu opciju kupnje njih 33. Tako Qatar Airways trenutno ukupno ima više od 200 naručenih zrakoplova, vrijednih preko 40 milijardi dolara. Time će dodatno pomladiti svoju ionako mladu flotu, ali i osigurati daljnje intenzivno širenje na nova odredišta.

Qatar Airways je u međuvremenu uveo poveznicu Zagreb-Doha sa stajanjem u Budimpešti.

Cijene i raspoloživost Qatar Airwaysovih letova možete provjeriti na www.qatarairways.com.

KOMENTARI
Marac komarac
05. 12. 2011. u 20:34

hmmm...zanima me hoće li bit promotivnih cijena za let Zgb-Doha...pa do Bangkoka...i kad bi to moglo biti.

#1
Putovnica.net
05. 12. 2011. u 21:19

Što reći, osim da se promocijama nadamo i mi! :) Reda letenja za Zagreb i cijena još nema, pa čekamo objavu.

No, ipak se radi o prijevozniku koji inače ima visoke cijene, pa će mnogi vjerojatno čekati akcije i iskoristiti ih za 'dokopati se' Arapskog poluotoka ili za presjedanje prema atraktivnim odredištima poput spomenutog Bangkoka.

Mi ćemo svakako, čim saznamo dodatne informacije o ovoj liniji, podijeliti to s čitateljima!

#2
Komentari

Imate li pitanje ili komentar vezano uz tekst? Članke možete komentirati i bez registracije - kliknite na polje za ostavljanje komentara i, nakon što odaberete ime, stavite kvačicu na 'Komentiraj kao gost'.