Objavljeno 14.03.09. 14:20

Ryanair objavio detaljan proces ukidanja šaltera za prijavu putnika

Ryanair je službeno objavio da će se od 1. listopada 2009. godine postupak prijave na njihove letove isključivo obavljati preko Interneta. Očekuju da će tim potezom smanjiti gužve na šalterima, a naravno, smanjit će i troškove.
Zrakoplov Zrakoplov

Web check-in usluga raspoloživa je putnicima od 15 dana do 4 sata prije samog leta, a može joj se pristupiti preko web stranice www.ryanair.com koristeći podatke dobivene tijekom rezervacije leta.

Ukidanje prijave u zračnoj luci odvijat će se u tri faze. U prvoj fazi, koja traje do 1. svibnja, prijava preko Interneta naplaćivat će se 5 eura, dok će prijava u zračnoj luci koštati 10 eura. U spomenutom vremenu prilagodbe, ali već od 19. ožujka, i putnici koji nisu državljani Europske unije moći će koristiti ovu mogućnost.

U drugoj fazi, od 1. svibnja do 1. listopada, postupno će se ukidati klasični check-in, a kako bi potakli putnike na korištenje prijave preko Interneta, prijava u zračnoj luci poskupit će na 20 eura.

U zadnjoj fazi u potpunosti će se prijeći na prijave preko Interneta, Ryanairovi šalteri će biti uklonjeni iz svih zračnih luka koje najveći europski niskotarifni prijevoznik koristi, dok će se putne torbe ostavljati na prostoru predviđenom isključivo za tu namjenu.

Glasnogovornik Stephen McNamara ovom prilikom je naglasio da će navedena promjena omogućiti daljnje snižavanje cijena karata već iduće zime. Napomenuo je i da je Ryanair u prošlom tromjesečju snizio prosječnu cijenu karte za dodatnih 9 posto, pa je ona tako iznosila svega 34 eura.