Objavljeno 17.09.13. 13:08

Ryanair povećava broj linija za London

Najveći europski niskotarifni prijevoznik, irski Ryanair, najavio je veliko širenje na londonskoj zračnoj luci Stansted.
Zrakoplov Zrakoplov

Ryanair i upravitelji Stansteda, Manchester Airports Group (M. A. G.), potpisali su desetgodišnji sporazum koji Ryanairu jamči kvalitetnu uslugu i niže cijene korištenja aerodromskih usluga, dok će Irci zauzvrat osigurati veliko povećanje prometa. Prema njihovim procjenama, do isteka sporazuma promet bi trebali povećati s 13,2 milijuna putnika u 2012. na više od 20 milijuna putnika.

Ryanair je objavio ljetni plan letenja za 2014., koji obuhvaća 120 poveznica sa Stanstedom, među kojima su i četiri nove - za Bordeaux, Dortmund, marokanski Rabat i Lisabon (koji od studenog tek ulazi u Ryanairovu mrežu odredišta).

U Stanstedu će svoj dom ubuduće imati 43 Ryanairova zrakoplova (umjesto dosadašnjih 37), a broj tjednih letova porast će na više od 2000 (umjesto 1800).

Inače, Stansted je četvrta najprometnija britanska zračna luka, nakon, također londonskih, Heathrowa i Gatwicka te zračne luke u Manchesteru. No, nakon vrhunca 2007., kada je kroz Stansted prošlo skoro 24 milijuna putnika, bilježi se stalan pad te je prošle godine tu luku koristilo svega 17,5 milijuna putnika. Ove godine Stansted je preuzeo M. A. G. te započeo 80 milijuna funta vrijedan projekt obnove terminala.