Objavljeno 12.05.15. 11:40

Ryanair snizio dvije naknade

Najveći europski niskotarifni zračni prijevoznik, irski Ryanair, snizio je dvije naknade kao nastavak programa usmjerenog poboljšanju imidža tog prijevoznika.
Ryanairov zrakoplov Ryanairov zrakoplov

Irski Ryanair, najveći europski niskotarifni zračni prijevoznik, poznat je po svojim niskim cijenama, ali i visokim naknadama koje se plaćaju ako se izađe izvan zadanih okvira. Među njima su i naknada za prijavu u zračnoj luci (airport check-in) i naknada za propuštanje leta.

Kao dio programa 'Always Getting Better', usmjerenog poboljšanju imidža kompanije, u Ryanairu su odlučili smanjiti dvije navedene naknade.

Tako se sada, ako iz nekog razloga ne uspijete obaviti online check-in ili sa sobom nemate ukrcajnu kartu (boarding pass), plaća naknada u iznosu od 45 EUR/GBP za prijavu na let u zračnoj luci. Iako se i dalje radi o pozamašnom iznosu, on je ipak znatno manji od dosadašnjih 70 eura ili funta.

Ako se, pak, u zračnoj luci pojavite prekasno i propustite let, a Ryanairu se javite do sat vremena nakon predviđenog polijetanja, na idući se raspoloživi let možete ukrcati uz naknadu od 100 EUR/GBP. Navedena je naknada i dalje vrlo visoka te je snižena za svega 10 EUR/GBP, odnosno sa 110 na 100 eura ili funta.

Naknade za prtljagu za sada ostaju nepromijenjene.

Oznake:
Ryanair