Objavljeno 06.03.14. 09:38

Ryanair u veljači zabilježio značajan porast broja putnika

Irski Ryanair, najveći europski niskotarifni zračni prijevoznik, tijekom veljače zabilježio je značajno bolji promet nego lani u istom razdoblju.
Zrakoplov Zrakoplov

Ryanair je tako tijekom veljače 2014. prevezao 4,5 milijuna putnika, što je 300.000 njih ili sedam posto više nego u veljači 2013. Popunjenost zrakoplova iznosila je 78 posto, što je jedan postotni poen više nego lanjske veljače. Zanimljivo, to je nešto niže od Norwegiana, koji je danas također objavio rezultate za veljaču. Ryanairov promet tijekom proteklih 12 mjeseci iznosi 81,9 milijuna putnika, što je tri posto više nego u prijašnjem 12-mjesečnom razdoblju. Prosječna popunjenost zrakoplova u proteklih 12 mjeseci iznosila je 83 posto.

Dobre rezultate Ryanair zasigurno može zahvaliti i značajnim promjenama u kvaliteti svoje usluge. Neka od poboljšanja jesu uvođenje drugog komada besplatne ručne prtljage i pojednostavljenje rezervacijskog procesa.

Spomenimo da irski prijevoznik za nekoliko tjedana započinje s letovima na većini svojih sezonskih poveznica s Hrvatskom, a cijene se kreću već od 20 eura za jednosmjerne karte.