Objavljeno 18.10.17. 10:31

Wizz Air stiže u Atenu i uvodi poveznice s osam gradova

Jedan od najvećih niskotarifnih prijevoznika uvodi novo odredište u svoju mrežu.
Wizz Airov zrakoplov Wizz Airov zrakoplov

Najveći niskotarifni zračni prijevoznik u srednjoj i istočnoj Europi, Wizz Air, stiže u glavni grčki grad - Atenu. Bit će to 144. odredište u mreži mađarskog prijevoznika, koje će za početak povezati s osam gradova u sedam država.

Točnije, Wizz Airove letove za Atenu dobit će: Mađarska (Budimpešta), Bugarska (Sofija), Gruzija (Kutaisi), Litva (Vilnius), Moldavija (Kišinjev), Poljska (Katowice) i Rumunjska (Bukurešt i Cluj-Napoca). Time će Wizz Air svoj kapacitet na letovima za Grčku povećati na više od 600.000 putnika godišnje, što je više od ukupnih 557.000 putnika koje su prevezli na poveznicama s Grčkom od početka njihovih operacija u toj državi 2004. godine.

Hrvatskim putnicima zasigurno će najzanimljivija biti poveznica sa susjednom Budimpeštom, za koju će se od 25. ožujka do 18. rujna 2018. letjeti četiri puta tjedno - ponedjeljkom, srijedom, petkom i nedjeljom, nakon čega se prelazi na raspored sa svakodnevnim polascima. Ovim se potezom Wizz Air pridružuje Ryanairu, koji otprije po povoljnim cijenama već leti na liniji Budimpešta - Atena.

U nastavku donosimo popis s primjerima trenutačno najjeftinijih jednosmjernih karata za Wizz Airovu liniju Budimpešta - Atena. Klikom na cijene označene zelenom bojom možete provjeriti i usporediti cijene na našoj tražilici letova. Klik na naziv linije odvest će vas na stranicu o odabranoj liniji, na kojoj se nalaze tražilica i detaljniji popis jeftinih karata za odabranu relaciju.

Navedene cijene obuhvaćaju cijenu leta, u što su uključeni i porezi, ali isključuju potencijalne naknade, poput one za prtljagu. Što se tiče ručne prtljage, uključena je mala torba do veličine od 42 x 32 x 25 centimetara, što je manje od standardnih kofera za ručnu prtljagu. Za ručnu prtljagu većih dimenzija potrebno je nadoplatiti 15 eura, predana prtljaga teška do 20 kilograma stoji 35 eura po letu, dok predana prtljaga mase do čak 32 kilograma košta 40 eura.

Do promjena će doći 29. listopada 2017., kada Wizz Air uvodi dobrodošle novosti u svoju politiku prijevoza prtljage. Naime, na taj dan ukida se naplata velike ručne prtljage te će prijevoz ručne prtljage maksimalnih dimenzija do 55 x 40 x 23 cm i mase do 10 kg biti besplatan.

Cijene se brzo mijenjaju, ovisno o broju prodanih karata, a provjeriti i usporediti ih s drugim prijevoznicima možete na našoj tražilici letova.

Prijevoz do Budimpešte najjednostavniji i najpovoljniji je iz Zagreba, a možete ga potražiti ovdje:

Povoljan smještaj možete pronaći na našoj tražilici smještaja.