Objavljeno 16.10.08. 00:46

Zračni prijevoznici snizili cijene

Avioprijevoznici su konačno počeli snižavati cijene takozvanih 'doplata za kerozin', kojima su financirali porast cijene nafte, što je, naravno, dovelo i do ukupnog pojeftinjena letova.
Zrakoplov Zrakoplov

Naime, avioprijevoznici koriste razne naknade na karte, kako bi došli do dodatnih prihoda. To je zapravo vrlo praktično, jer se cijene karata najčešće ističu upravo bez tih naknada i stvaraju prihod mnogo nižih cijena nego što one zapravo jesu.

Nakon što su cijene nafte 'odletjele u nebo', avioprijevoznici su, tada sasvim opravdano, povisili iznose doplata. No, nafta je u međuvremenu znatno pojeftinila i pala gotovo na polovicu rekordnih 147$ po barelu.

No, konstantni prigovori potrošača urodili su plodom i prisilili mnoge avioprijevoznike na snižavanje cijena. Među ostalima to su učinili Air France, KLM, Emirates i Singapore Airlines, da bi im se konačno priključili British Airways i Virgin, koji su se dugo opirali.

Iznosi pojeftinjena nisu preveliki, ali su ipak pozitivan pomak. Tako je npr. British Airways smanjio cijenu za nešto više od 10 posto, pa će doplata za letove dulje od 9 sati koštati 192 funte, umjesto dosadašnjih 216.